Clinton overhandigt mails aan Justitie

Hillary Clinton heeft haar advocaat de opdracht gegeven haar e-mailserver en harde schijf over te dragen aan het ministerie van Justitie. De democratische presidentskandidate raakte eerder in opspraak omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken de privéserver gebruikte voor haar zakelijke mails. Dat meldt CNN.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie ontving eind juli een verzoek van twee inspecteurs die een onderzoek wilden open naar het mailverkeer van Clinton tussen 2009 en 2013, toen de presidentskandidate minister van Buitenlandse Zaken was. Clinton maakte tijdens die periode gebruik van een private mail en niet van het overheidsaccount, waardoor veel van Clintons mailverkeer niet gearchiveerd en opgespoord kan worden.

Een deel van de mails zou gaan over de moord op een Amerikaanse consul door islamisten in Libië in september 2012. De Republikeinen beschuldigen Clinton ervan een minder fraai deel van de gebeurtenissen in Libië te hebben weggemoffeld. Om de critici tegemoet te komen, heeft de presidentskandidate nu de opdracht gegeven haar e-mailserver en harde schijf over te dragen aan het ministerie van Justitie.