Opnieuw drama op Middellandse Zee

Slechts zes dagen na het laatste vluchtelingendrama is opnieuw een boot gekapseisd op de Middellandse Zee. De marine kon 50 mensen op het laatste nippertje van de rubberboot redden. Tientallen anderen worden vermist.

Een vijftigtal vluchtelingen zijn na een nieuw ongeluk met een boot op de Middellandse Zee vermist. Hun boot is in het Kanaal van Sicilië gekapseisd, verklaarde de woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Italië, Flavio di Giacomo, op Twitter.

Een 50-tal andere vluchtelingen kon door de Italiaanse marine in veiligheid gebracht worden en werd naar Lampedusa gebracht, waar ze dinsdagnacht zullen arriveren. De overlevenden zegden dat er nog zeker 50 andere mensen aan boord waren.

Vorige week zijn bij een vluchtelingendrama op de Middellandse Zee vermoedelijk nog honderden mensen verdronken. Vandaag werden nog steeds rond de 200 migranten vermist, nadat hun compleet overladen boot zes dagen geleden enkele zeemijl voor de Libische kust was gekapseisd. De redders brachten toen 373 mensen in veiligheid. Volgens de IOM zijn tot begin augustus dit jaar al 2.000 mensen tijdens hun tocht over de Middellandse Zee omgekomen. De route van Libië naar Italië is veruit de dodelijkste.

Foto: archief