Opnieuw arrestaties in Ferguson

In Ferguson zijn maandagavond opnieuw honderden demonstranten de straat opgegaan. Verschillende mensen zijn opgepakt omdat ze een weg blokkeerden. De noodtoestand die gisteren in Saint Louis werd afgekondigd, is nog altijd van kracht. Zondagavond werden tijdens een herdenkingsmars voor de zwarte tiener Michael Brown schoten gelost. 

"In het licht van de gebeurtenissen van afgelopen dagen en de mogelijke nieuwe dreiging, heb ik met onmiddellijke ingang de noodtoestand afgekondigd in Saint Louis", verklaarde Steve Stenger, die aan het hoofd staat van Saint Louis County. "De recente gebeurtenissen worden niet getolereerd in een streek die het laatste jaar hard gewerkt heeft om sterker te worden. De tijd en de moeite die we hebben gestoken in Ferguson en Dellwood, gaan we niet niet in het niets laten verdwijnen door enkele relschoppers." 

Het was in Ferguson al een aantal dagen onrustig naar aanleiding van een herdenkingsmars voor Michael Brown. Die werd op 9 augustus 2014 doodgeschoten door een blanke politieagent. De dood van de tiener leidde vorig jaar tot hevige rellen bij de overwegend zwarte bevolking van de stad, die de politie beschuldigt van racisme.