Video: agent redt suïcidale man

In de Amerikaanse staat North Carolina wordt een politieman geprezen als een held voor zijn tussenkomst bij een gewapende suïcidale man in Roanoke Rapids . De interventie van agent Jamie Hardy werd gefilmd met zijn bodycam.

Op de beelden is te zien hoe Hardy kalm blijft wanneer hij verneemt dat de 39-jarige David Bundy gewapend is met een mes, en dat wil gebruiken om zichzelf te verwonden.

De agent vraagt of hij het wapen "alsjeblief" mag hebben, en zegt Bundy dat hij niet wil dat een van hen verwondingen zou oplopen. Hardy vroeg zich naar eigen zeggen af of hij de man ging moeten loslaten, of dat hij zijn toevlucht zou moeten nemen tot dodelijk geweld.

Uiteindelijk besloot de agent om Bundy, die later zei drugs te hebben gebruikt en suïcidaal te zijn, tegen de grond te werken en het mes af te nemen. Hij slaagde daar ook in, zodat Bundy noch hijzelf verwondingen opliepen. Niet alleen krijgt Hardy nu veel lof voor zijn doordacht handelen, ook de dankbaarheid van Bundy is groot. "Hij redde mijn leven", beseft hij.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.