Meisje (3) "vergeten" langs Franse snelweg

Een meisje van drie is zondag door haar ouders achtergelaten op een parking langs de A7 in het Zuid-Franse Loriol. De familie was al voorbij Aix-en-Provence, bijna 200 kilometer verder, toen de afwezigheid van het meisje werd opgemerkt. De omstandigheden van het voorval zijn nog niet helemaal duidelijk, maar worden onderzocht.

Het driejarige meisje stond alleen op de parking van de 'aire de repos' ter hoogte van Loriol-sur-Drôme, twintig kilometer ten zuiden van Valence, toen een koppel vakantiegangers haar opmerkte. Het paar verwittigde de politie rond 14u15. Het kind vertelde dat ze een broer en een zus had en dat ze met de familie naar de zee zouden gaan, maar dat ze de auto van haar vader had zien vertrekken.

Omstreeks 15 uur belde de vader van het meisje zelf naar de politie, nadat hij een waarschuwing op de verkeersinformatie op de radio had gehoord. "De familie was al Aix-en-Provence voorbij en reed in de richting van Saint-Raphaël en niemand had de afwezigheid van het meisje gemerkt", zegt een politie-officier.

De ouders worden bij de politie verwacht. "We gaan hen horen en het parket van Valence contacteren om te bekijken welk gevolg we hier aan moeten geven".