8 doden in huis Texas, verdachte opgepakt

De politie heeft in een huis in de Amerikaanse staat Texas de lichamen aangetroffen van zes kinderen en twee volwassenen. Een man die zich in het huis bevond, had op de ordediensten geschoten, maar kon uiteindelijk door de politie overtuigd worden om zich over te geven. Hij is de ex-partner van één van de slachtoffers en wordt aangeklaagd voor moord.

De agenten van het graafschap Harris, nabij Houston, zijn na een telefonische oproep zaterdagavond ter plaatse gegaan, aldus politiewoordvoerder Thomas Gilliland. Toen de agenten het huis binnengingen, opende een man het vuur op hen. Vervolgens trokken de agenten zich terug en zijn ze beginnen te onderhandelen met de schutter. Die gaf zich uiteindelijk over. 

Ex van slachtoffer
Het gaat om de 48-jarige David Conley. Hij is de ex van één van de slachtoffers, Valerie Jackson. Zij leefde in het huis met haar man en zes kinderen, tussen zes en dertien jaar oud. Mogelijk is één van de slachtoffers de dochter van Conley.

Handboeien
De acht lichamen vertoonden schotwonden en sommigen hadden handboeien om. Ze lagen in verschillende slaapkamers in de woning. David Conley zou zich in het verleden al schuldig gemaakt hebben aan familiaal geweld.