Agent doodt zwarte ongewapende tiener

In de Amerikaanse staat Texas is opnieuw ophef ontstaan nadat een blanke agent een zwarte ongewapende jongen heeft doodgeschoten. De 19-jarige had hebben ingebroken bij een autodealer. De bewakingscamera’s konden alles filmen. De FBI voert samen met de lokale politie een onderzoek.

Op de beelden is te zien hoe de 19-jarige Christian Taylor vrijdagavond ronddwaalt op het terrein van een autodealer in Arlington. Hij probeert de portieren van enkele auto’s open te breken en schopt ook een voorruit stuk. Daarvoor was hij ook al met zijn wagen door de glazen deuren van de autohandel gereden.

Agent geschorst

Van zodra de politie arriveert vlucht Taylor weg. Twee agenten lopen hem achterna en vragen hem op de grond te gaan liggen. De jongen vlucht weg en wordt buiten beeld door een van de agenten neergeschoten. Hij sterft ter plaatse. De man die de schoten heeft afgevuurd is een 49-jarige agent in opleiding. Hij is voor de duur van het onderzoek geschorst.

1 jaar Ferguson

Net vandaag wordt in de Amerikaanse Ferguson de dood van de achttienjarige Michael Brown herdacht. De zwarte jongen werd precies één jaar geleden doodgeschoten door een blanke agent. Dat leidde toen tot rellen en protesten in heel de Verenigde Staten.