Franse toeristen sterven door hitte

Een koppel Franse toeristen is door de hitte om het leven gekomen in de woestijn in New Mexico, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Hun negenjarig zoontje raakte gedehydrateerd, maar overleefde de hoge temperaturen.

De 42-jarige man en 51-jarige vrouw uit de buurt van Reims waren afgelopen dinsdag aan het wandelen in het nationaal park van White Sands, toen de hitte hen te veel werd. De rangers van het park vonden tijdens een patrouille het levenloze lichaam van de vrouw als eerste. Pas toen ze haar fototoestel onderzochten, vonden ze foto’s waarop ze te zien was met twee andere mensen. De rangers zochten voort en troffen ook het levenloze lichaam van de man aan, vlakbij het zoontje. Die laatste was gedehydrateerd, maar nog bij bewustzijn. Zijn ouders hadden hem de laatste watervoorraad gegeven.

Volgens de plaatselijke sheriff was het Franse gezin op reis door de Verenigde Staten. De temperatuur in de woestijn lag om en bij de 38 graden. “Ze hebben de omstandigheden onderschat”, klinkt het. Langs de paden van het park is er geen schaduw en geen water te vinden.