Dossier Aardbeving Nepal

Nepal: 20 lichamen vermisten gevonden

In de Langtangvallei in Nepal zijn de lichamen van 20 mensen gevonden die vermist waren sinds de aardbeving van 25 april. Dat melden de autoriteiten. De lichamen werden gezien toen de sneeuw in de bergen begon te smelten.

"Drie lichamen werden twee dagen geleden gevonden, de dorpsbewoners hebben er nog eens zeventien meer gevonden", zegt Shivaram Gelal, verantwoordelijke in het district Rasuwa, in de vallei.

“Lichamen al in vergevorderde staat van ontbinding”

Gelal zei dat ze wachten op beter weer om de helikopters ter plaatse te laten komen. "Er zijn een aantal dorpsbewoners die hulp nodig hebben. Wanneer de helikopters voedsel brengen, zullen ook ambtenaren ingevlogen worden die de lichamen zullen bergen en naar Kathmandu overvliegen voor een autopsie." De lichamen zijn al in een vergevorderde staat van ontbinding, schrijft The Kathmandu Post. Het is nog niet duidelijk of er ook lichamen van buitenlandse toeristen bij zijn.

De vallei werd zwaar verwoest door lawines die veroorzaakt werden door de aardbeving. De Langtangvallei is de derde meest populaire bestemming voor wandelaars in Nepal, na de regio's Khumbu en Annapurna.

Als gevolg van de twee zware aardbevingen van april en mei, zijn volgens officiële cijfers 8856 mensen omgekomen in Nepal. De afgelopen twee maanden zijn daar nog eens negentig mensen bijgekomen door grondverschuivingen veroorzaakt door de moessonregens op grond die door de bevingen is losgekomen.