Auto's vatten vuur door hittegolf

Door een aanhoudende hittegolf in de Chinese provincie Sichuan hebben verschillende auto’s de afgelopen weken spontaan vuur gevat. De autoriteiten waarschuwen automobilisten om niet in de zengende hitte te rijden. Volgens de overheid zijn verhitte motoren de oorzaak van de branden.

Sinds 25 juli zijn al verschillende vrachtwagens en auto’s in vlammen opgegaan nadat ze spontaan in brand vlogen. Zo vatte op 25 juli een rijdende truck, beladen met papier en blikjes bier, vuur op een lokale snelweg. Nog op dezelfde dag ontstond brand in een wagen die in een ondergrondse parkeergarage stond en schoot een truck die eieren vervoerde in brand.

De voorbije dagen zou het aantal voertuigen dat in vlammen opging nog gestegen zijn. De overheid waarschuwt daarom automobilisten om te vermijden in de hitte de weg op te gaan, aangezien vermoed wordt dat te hoge temperaturen de brandhaarden veroorzaken. Tot nu toe vielen bij geen van de incidenten gewonden of slachtoffers. De temperatuur in de provincie Sichuan schommelt de voorbij weken rond de 40 graden.