178 gijzelaars van Boko Haram bevrijd

Het Nigeriaanse leger heeft 178 gijzelaars van Boko Haram bevrijd, onder wie 101 kinderen. Een commandant van de islamistische organisatie werd bij de operatie gevangen genomen.

De bevrijdingsactie vond plaats in de buurt van Aulari, op 70 kilometer van Maiduguri, de grootste stad in het noordoosten van Nigeria, zo maakte het leger via een persbericht bekend. Bij de actie van het leger werden bijna 180 mensen bevrijd, van wie de overgrote meerderheid vrouwen en kinderen. Het is niet bekend hoelang zij al gegijzeld werden door Boko Haram. Het leger heeft de jongste tijd nog meer bevrijdingsacties uitgevoerd, in dezelfde regio. Daarbij werden honderden vrouwen en kinderen uit de handen van de terreurbeweging gehaald. 

Boko Haram startte in 2014 met de ontvoeringen, waarbij volgens Amnesty International al minstens 2.000 vrouwen en jonge meisjes werden meegenomen. De bekendste slachtoffers zijn de schoolmeisjes van Chibok, die meer dan een jaar geleden werden ontvoerd. Dat zorgde toen voor internationale verontwaardiging.

Foto: archief