Heli crasht tijdens airshow in Rusland

In het Russische Dubrovichi, op zo’n 200 kilometer van Moskou, is een militaire helikopter neergestort tijdens de internationale legerspelen. Zeker één piloot is daarbij om het leven gekomen. Dat zegt het ministerie van Defensie in Moskou. De helikopter vloog in een formatie met drie andere helikopters, maar begon plots te tollen en stortte neer. Brandweer en ambulances waren snel ter plaatse, maar voor één piloot kwam de hulp te laat.

Volgens de organisatoren van de airshow zou een andere piloot nog wel in leven zijn. Hij heeft zich kunnen redden met zijn schietstoel, maar is daarbij wel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde met een helikopter van het type MI-28. Die mogen niet meer opstijgen, zolang de oorzaak van de crash niet is achterhaald.

De airshow maakt deel uit van de internationale legerspelen die twee weken duren. Op het tornooi nemen honderden soldaten uit zeventien het tegen elkaar op. De soldaten komen uit landen als Angola, China, India, Koeweit, Servië en Venezuela. Veel van die landen gebruiken oorlogsmateriaal uit Rusland.