Familie Bin Laden sterft bij vliegtuigcrash

Bij een vliegtuigcrash in Groot-Brittannië zijn vier mensen om het leven gekomen. Een Saoedische jet stortte neer op een terrein van een autoveiling bij de luchthaven van Blackbushe in Hampshire. De piloot en drie inzittenden overleefde de crash niet.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Het vliegtuigje zou ontploft zijn toen het neerkwam. De autoveiling werd meteen ontruimd.

Familie Bin Laden

Bij de slachtoffers van de crash van een privévliegtuig in Groot-Brittannië zijn leden van de familie van Osama Bin Laden, zo heeft de ambassade van Saoedi-Aarbië in Londen zaterdag gemeld.

In een bericht op de Twitter-account van de Saoedische ambassade biedt de ambassadeur zijn "condoleances aan de zoon van wijlen Mohammed Bin Laden en hun verwanten aan, na het zware ongeval op de luchthaven van Blackbushe met een vliegtuig dat leden van de familie vervoerde". De identiteit van de slachtoffers werd niet gepreciseerd in het bericht. Volgens sommige bronnen zou het om de zus en stiefmoeder van Osama Bin Laden gaan. 

De ambassade verzekert dat ze met de Britse autoriteiten zal samenwerken in het onderzoek naar de crash en om de lichamen naar Saoedi-Arabië te repatriëren.