150 Belgen 24 uur vast op Rhodos

Zo’n 150 Belgen hebben meer dan een dag vastgezeten op het Griekse eiland Rhodos, nadat er een probleem was met hun vliegtuig. Een ongeval in de luchthaven van Luik was de aanleiding. “We kregen geen informatie van Jetair”, zegt een gestrande reiziger aan VTM NIEUWS.

Het vliegtuig van de Belgen stond vast in Luik, nadat een mobiele trap tegen de vleugel was gereden. Daardoor konden de reizigers niet opgehaald worden. “Na vijf uur wachten in de luchthaven werden we naar een hotel gebracht, maar zonder onze bagage”, zegt reiziger Jordy. “Daar kregen we na een aantal uur te horen dat we om 20 uur opgepikt naar de luchthaven gebracht zouden worden.”

Maar uiteindelijk moesten de reizigers de nacht doorbrengen in het hotel. Ze kregen eerst een kamer, maar moesten om 2 uur ’s nachts verzamelen om te vertrekken. “Dan kregen we opnieuw te horen dat we niet konden vliegen. Er zitten hier baby’s en mensen die geneesmiddelen nodig hebben in de lobby, zonder bagage.”

Florence Bruyère van Jetair reageerde op RTL op de grote vertraging. Het vliegtuig herstellen duurde te lang, waardoor de piste van een vervangvliegtuig werd onderzocht. Maar dat lukte niet, dus moest Jetair toch een eigen vliegtuig sturen.