"Belangrijke stap in onderzoek MH370"

De ontdekking van een brokstuk op het Franse eiland La Réunion in de Indische Oceaan, dat afkomstig zou kunnen zijn van de verdwenen Boeing van vlucht MH370, is volgens Australië "een heel belangrijke ontwikkeling" in het onderzoek naar de verdwijning. Bij de plaats waar het brokstuk ontdekt werd, zou er ook een reiskoffer gevonden zijn. Dat meldt de lokale krant Le Journal de l'Île de la Réunion donderdag op de website. Her en der wordt geopperd dat de koffer afkomstig is van de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines van vlucht MH370.

Het brokstuk van twee meter lang zou van een van de vleugels van het vliegtuig kunnen zijn. Gespecialiseerde onderzoekers zijn donderdag op weg naar het Franse eiland om na te gaan of het wel degelijk behoort tot het toestel van Malaysia Airlines, dat plots van de radar verdween op 8 maart 2014, met 239 mensen aan boord.

"Families zullen kunnen rouwen"

"Dit is natuurlijk een heel belangrijke ontwikkeling. Als dit brokstuk daadwerkelijk van MH370 afkomstig is, zal dat de families toelaten te rouwen", verklaarde de Australische minister van Transport en Infrastructuur, Warren Truss. "La Réunion is heel ver van het gebied waar de zoekoperatie plaatsvindt, voor de kust van Australië, maar hangt samen met wat we weten over de stromingen en de informatie van satellieten", voegde hij eraan toe.

Stromingen in Indische oceaan

Een Australische oceanograaf die meewerkte aan de zoektocht naar MH370, zei donderdag dat stromingen in de Indische Oceaan drijvende wrakstukken naar het eiland kunnen gebracht hebben.