'Vlaamse' gewonde is Nederlander met vals paspoort

De man die dinsdag bij een schietpartij in de buurt van de Rambla bij een schietpartij ernstig gewond raakte, is een 26-jarige Nederlander die door Interpol wordt gezocht. Dat melden verschillende Spaanse media donderdag, op gezag van de Catalaanse politie. De man, die nog in het ziekenhuis ligt, werd aangehouden door de politie.

Eerder was er sprake dat de man een Rus is met een Belgisch paspoort, maar dat wordt nu door bronnen dicht bij de Mossos d'Esquadra ontkend. Uiteindelijk zou het om een Nederlander gaan, die het slachtoffer werd van een afrekening binnen het criminele milieu. Er was een internationaal arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd, maar waarom dat aanhoudingsbevel er kwam is nog niet duidelijk.

Het schietincident gebeurde dinsdag rond 15u00 voor een hotel aan de bekende wandelpromenade. Volgens getuigen was de schietpartij het gevolg van een discussie in het hotel. Twee mensen raakten gewond: de man met het valse Belgische paspoort en een Brit, die geraakt werd door glasscherven. Die laatste werd reeds ontslagen uit het ziekenhuis en werd ook niet gearresteerd door de politie, aldus de krant El Mundo. De schutter wordt nog opgespoord.