Zijn er brokstukken van MH370 gevonden?

Is er na al die tijd toch iets teruggevonden van vlucht MH370? Op het eiland Réunion, in de buurt van Madagaskar, zijn brokstukken van een vliegtuig gevonden. In een van de verklaringen wordt gesproken van MH370, de vlucht die meer dan een jaar geleden spoorloos verdween.

Voorlopig is er veel verwarring over wat er gevonden is. Sommige bronnen spreken over grote stukken van een vliegtuig, andere hebben het enkel over een stuk van een vleugel. Er zou nu onderzocht worden van welk vliegtuig de brokstukken afkomstig zijn. Naast de piste van de MH370 kan het ook gaan over een vliegtuig dat in 2006 neerstortte in de buurt van het eiland of de A310 uit Jemen die in 2009 in de buurt van de Comoroseilanden crashte.

Experts spreken elkaar alvast tegen. Volgens sommigen is het zeer goed mogelijk dat het hier om MH370 gaat, omdat het volgens hen duidelijk om een Boeing 777 gaat, hetzelfde type als het verdwenen vliegtuig. Anderen spreken dat dan weer tegen. 

MH370 was op acht maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking in China toen het plots van de radar verdween. Sindsdien is er geen enkel spoor. Vermoed wordt dat het vliegtuig neergestort is in de Zuidelijke Indische Oceaan, een enorm groot en onherbergzaam gebied.