Dossier Festivals

Man opgepakt die 37 gsm's stal op TML

Een 39-jarige Roemeen is maandag opgepakt op het vliegveld van Eindhoven, zo heeft de Nederlandse politie woensdag bekendgemaakt. De man had 37 mobiele telefoons in zijn bagage. Sommige toestellen waren verpakt in aluminiumfolie. De toestellen zijn waarschijnlijk gestolen op het dancefestival Tomorrowland afgelopen weekeinde in Boom. 

De man liep tegen de lamp toen hij werd gecontroleerd voor vertrek naar Roemenië. Hij zit vast en wordt verdacht van heling en witwassen. Sommige eigenaars van telefoons zijn inmiddels teruggevonden.

Meldpunt

Festivalgangers die het voorbije weekend hun gsm verloren op Tomorrowland in Boom kunnen volgens de festivalorganisatie het best eerst een mailtje sturen naar lostandfound@tomorrowland.com. Wie zeker is dat zijn toestel effectief gestolen werd, kan contact opnemen met de Nederlandse politie om na te gaan of de gsm gevonden werd bij de Roemeense man die gevat werd in Eindhoven. De Koninklijke Marechaussee, de politieorganisatie die in Nederland de veiligheid verzorgt op luchthavens, is te bereiken op het nummer 0031 20 603 80 63.   

Tomorrowland: "Niet op de hoogte"     

De festivalorganisatie zegt woensdag nog niet op de hoogte geweest te zijn van de omvangrijke vondst in Eindhoven. Ze zal nu allicht contact opnemen met de Nederlandse autoriteiten om de lijst met in Eindhoven gevonden gsm's te vergelijken met de "lost & found"-meldingen die Tomorrowland zelf al ontving. Ook de lokale politie van de zone Rupel, die vooralsnog niet bij het Nederlandse onderzoek naar de Roemeense verdachte betrokken is, raadt al wie zijn toestel kwijt is aan om eerst Tomorrowland te contacteren.

Volgens de Koninklijke Marechaussee zijn intussen al verschillende eigenaars van gestolen telefoons teruggevonden.