Betalen Fransen minder in Disneyland?

De Europese Commissie onderzoekt een aantal klachten over het feit dat Franse klanten van Disneyland Parijs minder zouden moeten betalen dan buitenlanders. Dat bevestigt een woordvoerder van de Commissie. De klachten zouden afkomstig zijn van Britten, Duitsers en Italianen, die niet konden intekenen op een bepaalde promotie.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou een Franse bezoeker voor een premium package in sommige gevallen 1.346 euro betalen, terwijl een Brit voor hetzelfde aanbod 1.870 euro moest neertellen en een Duitser zelfs 2.447 euro.

De Commissie is vooral bezorgd over het feit dat de klant niet vrij kan shoppen. Een Brit zou dan niet via een Franse website kunnen boeken, omdat hij bijvoorbeeld niet over een Franse kredietkaart beschikt. Dat is in strijd met de Europese richtlijnen, luidt het bij de Commissie.

De Franse overheid moet nu aantonen dat Disneyland Parijs de Europese regelgeving wel degelijk respecteert. Een woordvoerder van het pretpark zei aan BBC dat de prijs van een standaardticket overal in de Europese Unie dezelfde is. Er zijn wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar. Dat klanten die niet rechtstreeks kunnen boeken via een buitenlandse website houdt volgens hem verband met "anti-fraudemaatregelen".