Jongste moordenaar ooit vrijgelaten in VS

Curtis Jones, die in 1999 in de VS op 12-jarige leeftijd werd veroordeeld voor moord, is dinsdag vrijgelaten. De tiener had samen met zijn zus de toenmalige vriendin van zijn vader gedood.

Jones zat opgesloten in de gevangenis van Florida. Hij is intussen 29 jaar oud en zou gaan werken als dominee. Hij weigert te praten met de media. Zijn zus, 13 jaar op het moment van de feiten, zou binnen enkele dagen vrijkomen.

Beiden werden in 1999 berecht als volwassenen. Nochtans waren er bij de sociale dienst klachten binnengelopen over seksueel misbruik van de tieners door een familielid. Omdat hun vader en diens vriendin geen aandacht schonken aan hun problemen, hadden de tieners het plan opgevat hen te vermoorden. Maar na het doodschieten van de vrouw panikeerden ze en sloegen op de vlucht.

Volgens de onderzoekers waren de kinderen enkel jaloers op de vriendin van hun vader. De tieners pleitten schuldig en werden veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. De twee wacht in elk geval een nieuwe wereld: Curtis heeft nooit met de wagen leren rijden of leren omgaan met sociale media.