Nieuw spoor in zoektocht Maddie?

De Britse speurders in de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal hebben contact opgenomen met Australische collega's na de vondst van een kinderlijk in Australië.

"Maddie" verdween in 2007 net voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd. Volgens de Britse krant Daily Mirror heeft een motorrijder eerder deze maand naast een afgelegen snelweg nabij Wyarka in het zuiden van Australië stoffelijke resten van een meisje in een valies gevonden.

De Britse politie zegt deze berichten te kennen en contact met de Australische autoriteiten te hebben opgenomen. Verdere details wilde een woordvoerder dinsdag niet kwijt. Volgens de Mirror weigert de politie uit te sluiten dat het om Madeleine McCann zou gaan.

"Pure speculatie"

De Australische politie gaat er daarentegen volgens het Britse persbureau PA en de Britse zender ITV niet vanuit dat het om het vermiste Britse meisje gaat. Hoewel zij het lijkje nog niet heeft geïdentificeerd, zegt zij bij monde van commissaris Grant Stevens dat er "absoluut geen aanwijzingen" zijn dat het kind Madeleine McCann is. "Zoiets suggereren op dit tijdstip zou pure speculatie zijn om aandacht te vragen", zo citeerde ITV het Australische politiehoofd.

Nog volgens PA zouden de resten die zijn van een meisje dat in 2007 is overleden, toen het tussen twee en vier jaar oud was. Het lijk zou, samen met een opzichtig deken, vier maanden geleden zijn gedumpt.