Zuid-Korea: einde MERS-epidemie

Er is niet langer sprake van een MERS-epidemie in Zuid-Korea, zo heeft het Aziatische land dinsdag meegedeeld. De uitbraak van de dodelijke ademhalingsziekte in Zuid-Korea heeft de voorbije twee maanden aan 36 mensen het leven gekost.

"De mensen hoeven zich geen zorgen meer te maken", zo wordt eerste minister Hwang Kyo-ahn geciteerd door het nieuwsagentschap Yonhap. De laatste persoon in Zuid-Korea van wie vermoed werd dat die besmet was met het MERS-virus, had maandag quarantaine mogen verlaten. Intussen is het al 23 dagen geleden dat er nog een nieuwe besmetting werd vastgesteld.

Het land zal zich evenwel pas volgende maand officieel "MERS-vrij" kunnen verklaren. Volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet er eerst nog een wachtperiode worden doorlopen.

De eerste meldingen van MERS-besmetting in Zuid-Korea werden op 20 mei gemaakt. De weken nadien werden uiteindelijk meer dan 16.000 mensen in quarantaine geplaatst. Het ging om de ergste MERS-uitbraak ooit buiten het Midden-Oosten, waar het virus in 2012 ontdekt werd.