Seksschandaal nekt Brits toppoliticus

John Sewel, de ondervoorzitter van het Britse Hogerhuis, heeft gisteren ontslag genomen nadat hij in opspraak is gekomen door een seks- en drugsschandaal. Zijn positie was onhoudbaar geworden toen de Britse tabloid The Sun afgelopen weekend verschillende filmpjes op haar website had geplaatst met daarop Sewel die zich in het bijzijn van enkele prostituees tegoed doet aan cocaïne. Sewel heeft intussen zijn ontslag ingediend bij de Britse Senaat.

Hoewel Sewel sinds 2005 getrouwd is met Lady Jennifer en hij in zijn functie moet toezien op het gedrag van de andere parlementsleden, lijkt hij zich daar op de beelden weinig van aan te trekken. Zo is te zien hoe Sewel niet enkel samen met enkele prostituees cocaïne snuift, ook beledigt hij zowat alle Britse toppolitici. Sewel noemt huidig premier Cameron “de zwakste en meest oppervlakkige premier ooit” en vindt burgemeester van Londen Boris Johnson “een grap”.

"Choquerend en onaanvaardbaar"

De voorzitter van het Hogerhuis, Barones Frances D’Souza, noemde het gedrag van Sewel “choquerend en onaanvaardbaar” en drong aan op zijn ontslag. Voor het Britse parlement is dit schandaal een nieuwe klap, zo kwamen in 2009 ook de financiën van de instelling al onder vuur te liggen. De bewuste beelden worden ondertussen onderzocht door de Britse politie.

Ontslag

Intussen heeft Sewel met onmiddelijk ingang ontslag genomen uit het House of Lords, de Britse Senaat. De meldt SkyNews. 

Foto: The Sun