Reisadvies naar Turkije verstrengd

Buitenlandse Zaken raadt reizigers in een nieuw reisadvies ten strengste af te reizen naar vijftien provincies in de grensstreek van Turkije, Syrië en Irak. De reden is de onrustige situatie in de streek nu Turkije gestart is met een offensief tegen IS en de PKK.

“Het conflict in Syrië en Irak laat zich meer en meer voelen in de grensstreek tussen Turkije, Syrië en Irak. Verwacht kan worden dat de onveiligheid niet zal afnemen. Om die reden raden we alle niet-essentiële reizen naar de volgende provincies af: Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt en Tunceli. Mocht u toch een reis naar deze provincies plannen, dan wordt u aanbevolen de ambassade in Ankara van uw reisplannen op de hoogte te brengen”, klinkt het op de website van Buitenlandse Zaken. 

Turkije hield zich lange tijd afzijdig in de strijd tegen Islamitische Staat en had sinds 2013 een wapenstilstandakkoord met de Koerden. De afgelopen dagen werd het roer echter helemaal omgegooid en startte het land met luchtaanvallen tegen IS en met een offensief tegen de Koerden van de PKK.