Politie schiet op auto aan finish Tour

In het centrum van Parijs heeft de Franse politie vanochtend het vuur geopend op een auto die door de wegversperring van de Tour de France wilde rijden. Volgens de eerste gegevens zou het niet gaan om een terroristische daad of zouden de feiten te maken hebben met de aankomst van de Tour zondagavond op de Champs Elysées.

Het incident vond zondag om 8 uur plaats aan de Place de la Concorde, vlakbij de Champs Elysées. Een donkerkleurig voertuig botste volgens de autoriteiten eerst op een ander voertuig. Toen agenten de bestuurder wilden controleren, botste hij tegen een dranghek. De politie beschoot de auto, maar deze ging er desondanks met hoge snelheid vandoor. Er vielen geen gewonden.

Het voertuig werd later teruggevonden in het achtste arrondissement van de Franse hoofdstad. Volgens een politiebron waren er kogelgaten te zien in het voertuig. Getuigen meldden later aan de politie dat ze vier mensen, twee mannen en twee vrouwen, uit de wagen zagen stappen. Voorlopig is er geen spoor van de inzittenden.

Volgens informatie van de politie heeft het voertuig een nummerplaat uit Parijs. De gerechtelijke politie van de Franse hoofdstad onderzoekt de zaak. De Tour de France eindigt zondagnamiddag traditiegetrouw op de Champs-Elysées in Parijs. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken wijst er niets op dat het incident gelinkt is aan de Tour en zou er ook geen sprake zijn van terrorisme.