Zeker 19 doden bij aanslag Kameroen

In de stad Maroua, in het noorden van Kameroen, zijn zaterdagavond bij een zelfmoordaanslag zeker negentien mensen om het leven gekomen. Dat melden internationale media. Er is ook sprake van tientallen gewonden.

Een bron bij het leger meldt aan BBC News dat de aanval plaatsvond in de wijk Pont Vert in Maroua, dat kort bij de Nigeriaanse grens ligt. Een tienermeisje zou er in een drukbezochte bar haar bommengordel tot ontploffing hebben gebracht. De explosie kostte het leven aan negentien mensen, onder wie ook de zelfmoordterroriste.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar alles wijst erop dat de aanval werd uitgevoerd door de jihadistische terreurorganisatie Boko Haram. De van oorsprong Nigeriaanse beweging is ook regelmatig verantwoordelijk voor geweld in de buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. Het Kameroense leger gebruikt Maroua als uitvalsbasis voor zijn operaties tegen Boko Haram.

Woensdag had een dubbele zelfmoordaanslag in Maroua ook al aan elf mensen het leven gekost. Ook die aanslagen waren vermoedelijk het werk van Boko Haram.