Schutter opent vuur in bioscoop VS

Bij een schietpartij in een bioscoop in Lafayette in de Amerikaanse deelstaat Louisiana, zijn al drie doden geteld, onder wie de schutter. Hij pleegde zelfmoord. Zeven bioscoopgangers raakten gewond, meldt de politie. Bij de voorstelling van 'Trainwreck' in het 'Grand 16 Theater' opende vrijdag omstreeks 19.30 uur één van de toeschouwers het vuur in de zaal.

Het ging om een oudere, blanke man, vertellen getuigen. Er ontstond paniek, mensen trachtten schreeuwend naar buiten te vluchten. De schutter leek in het wilde weg te schieten. Twee toeschouwers werden dodelijk geraakt. Minstens zeven mensen raakten gewond. De schutter pleegde daarop zelfmoord.

Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid. De dader zou een blanke vijftiger zijn, aldus het hoofd van de politie in Lafayette, Jim Craft. De politie van de deelstaat zei dat de man 58 jaar oud is. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

De federale politie FBI wordt bij het onderzoek ingeschakeld. De actrice Amy Schumer, die in 'Trainweck' speelt, reageerde op Twitter op de schietpartij. "Mijn hart is gebroken. Al mijn gedachten en gebeden zijn met iedereen in Louisiana", schreef ze.

 

De gouverneur van de deelstaat, Bobby Jindal, is ter plaatse gekomen. De schietpartij doet erg denken aan die in de stad Aurora, op 20 juli 2012. Toen schoot een jongeman tijdens de première van een Batman-film in het publiek. Daarbij kwamen twaalf mensen om, tientallen raakten gewond.