'Boerenblokkade' in Lyon opgeheven

Boze Franse boeren hebben vanochtend opnieuw de snelweg A6 bij Lyon geblokkeerd. De blokkade van de Autoroute du Soleil, waar veel vakantiegangers gebruik van maken, begon woensdagavond. Vanmiddag rond vier uur werd de blokkade opgeheven. 

In zuidelijke richting is de weg dicht bij Limonest, in noordelijke richting bij Chasse-sur-Rhône. Automobilistenverenigingen raden automobilisten aan goed op de verkeersinformatie te letten en alternatieve routes te zoeken. Dat is overigens geen garantie voor een onbelemmerde rit: ook op de nationale wegen duiken boerenblokkades op.

Woensdag blokkeerden Franse veehouders de snelweg A1 tussen Lille en Parijs, en woensdagavond richtten de boeren twee uur lang filterblokkades op langs de E19 ter hoogte van Hensies (Henegouwen). Met de acties willen de boeren meer steun van de regering afdwingen.

Veel landbouwbedrijven verkeren op de rand van faillissement door toegenomen concurrentie uit Midden- en Oost-Europa en door het afschaffen van Europese landbouwsubsidies.

Opgeheven

De wegblokkades van protesterende veeboeren rond de Franse stad Lyon worden sinds 16.00 uur opgeheven. Ook blokkades van bruggen over de rivier de Seine tussen Le Havre en Rouen worden stopgezet. Dat kondigde boerenbond FNSEA aan.