Dossier Griekse crisis

"Alexis slaapt en eet niet meer"

Het leven van een politicus kan hard zijn. Het leven van een Griekse politicus is dat in deze tijden des te meer. Alexis Tsipras, de 40-jarige premier van Griekenland, probeert al weken zijn land te behoeden voor een Grexit, een uitstap uit de eurozone. En dat begint zijn tol te eisen. Dat ziet ook zijn moeder: "Alexis eet en slaapt niet meer", zo laat ze in een zaterdag verschenen interview weten.

"De laatste tijd eet en slaapt Alexis niet meer. Maar hij heeft geen keuze, hij heeft een schuld tegenover het volk, dat hem vertrouwt", zo zegt de 73-jarige Aristi Tsipras aan het weekblad Parapolitika.

"Ik zie hem ook nog nauwelijks. Hij gaat van de luchthaven naar het parlement. Hij heeft zelfs geen tijd om zijn eigen kinderen te zien, hoe zou hij dan tijd hebben om mij te zien?, vraagt mama Tsipras zich gelaten af.

"Als ik hem hoor, zeg ik dat hij zijn best moet doen voor het land en dat hij goed voor zichzelf moet zorgen. Hij zegt me dat ik me geen zorgen moet maken en dat alles goed zal verlopen".