15-jarig meisje steekt kind van zeven dood

Het Verenigd Koninkrijk is in rouw na een gruwelijke moord afgelopen maandag. Een 15-jarig meisje heeft daar koelbloedig een 7-jarig meisje doodgestoken. Haar motief is onduidelijk en het is ook niet geweten of slachtoffer en dader elkaar kenden. De zaak zorgt voor een golf van verontwaardiging, zowel in Engeland als daarbuiten.

De 7-jarige Katie Rough werd afgelopen maandag in een buitenwijk van het Noord-Engelse York gevonden in een steegje dat leidt naar een weide. Het meisje was op weg van school naar huis toen ze aangevallen werd en tweemaal in de nek en de borst gestoken werd. Toen ze gevonden werd, leefde ze nog maar op weg naar het ziekenhuis is ze overleden aan haar verwondingen.

De volgende dag werd de dader al opgepakt: een 15-jarig meisje. Haar motief is onduidelijk, het is ook niet geweten of ze het slachtoffer kende. Ze werd gisteren naar het gerechtsgebouw van York gebracht. De hoorzitting duurde amper acht minuten en de tiener zei amper iets, maar staarde de hele tijd afwezig voor zich uit.

Ondertussen komen mensen hun steun betuigen door op de plaats van de moord en aan het huis van Katie bloemen te leggen.