Jemen: 25 doden bij bombardementen

Bij luchtaanvallen van de Saoedische coalitie op de Houthi-rebellen zijn 25 burgers gedood. Er raakten nog eens vijftig anderen gewond. De luchtaanval gebeurde van zondag op maandag, maar nu pas wordt de schade duidelijk. De bommen sloegen in op een arme wijk in het oosten van Sanaa, en op nog tien andere provincies. Volgens bronnen in het ziekenhuis zijn er vrouwen en kinderen onder de gewonden.

 

De bombardementen verstoren een staakt-het-vuren dat was ingeroepen om humanitaire hulp te verlenen. Hulpverleners wilden de bevolking voorzien van voedsel, drinkwater en geneesmiddelen. Het bestand had moeten aanhouden tot volgende vrijdag, het einde van de ramadan.

 

Saoedi-Arabië en acht andere Arabische landen voeren sinds 26 maart luchtaanvallen uit op de sjiitische Houthi-milities in Jemen. De Houthi's vechten er tegen soennitische milities, Al Qaeda en troepen die trouw zijn aan de gevluchte Jemenitische president Abed Rabbo Mansur Hadi. Sinds de start van de bombardementen zijn er al meer dan drieduizend mensen om het leven gekomen.