Gangsters verschanst in winkel bij Parijs

Drie gewapende mannen hebben een winkel in een winkelcentrum in de regio Parijs overvallen. Daarna sloegen ze op de vlucht. Bij de overval vielen geen slachtoffers, maar er werd wel een enorme politiemacht opgetrommeld.

De drie gangsters konden wegvluchten, de politie is nog steeds naar hen op zoek, zeggen verschillende bronnen. Het is onduidelijk of de drie iets konden buitmaken. Ze zijn in elk geval niet meer in winkelcentrum Qwartz in Villeneuve-la-Garenne, een noordelijke voorstad van Parijs, zegt een bron bij de politie. "De zoekactie in het winkelcentrum is afgelopen, de drie lijken op de vlucht, onze zoekactie wordt buiten het centrum voortgezet", zegt een bron dichtbij het onderzoek.

Werknemer slaat alarm

De overvallers drongen kledingzaak Primark in het winkelcentrum binnen rond 6.30 uur. Een politiebron zegt dat een personeelslid van Primark een halfuur later alarm sloeg door een sms te sturen naar een vriend. "Hij zei dat ze gegijzeld werden door gewapende mannen", zegt een politiebron. De politie sloot de omgeving af. Een speciale eenheid kwam ter plaatse.

Personeel snel geëvacueerd 

Het grootste deel van het winkelcentrum werd snel geëvacueerd. Enkele bange personeelsleden verscholen zich in een kantine, wachtend op de ordediensten. "Achttien personen werden rond 10.30 uur geëvacueerd. Een van hen werd onwel, maar er zijn geen gewonden", zegt een politiebron.

Hoogste dreigingsniveau

De zenuwen staan nog steeds gespannen in en rond Parijs, zes maanden na de dodelijke aanslagen van jihadi's in januari. Nog steeds geldt er het hoogste dreigingsniveau. Sinds januari staan 7.000 militairen de politie bij.