Twee doden bij schietpartij Duitsland

In het zuiden van Duitsland zijn minstens twee doden gevallen bij een schietpartij in Tiefenthal, een plaats van de gemeente Leutershausen in het district Ansbach in de deelstaat Beieren. Dat meldt de politie. De schutter opende het vuur op voorbijgangers vanuit een auto.

Volgens de speurders schoot de man vanuit zijn wagen op een vrouw. Op een andere plaats schoot hij dan een fietser neer. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. Daarnaast zouden een boer en een andere autobestuurder beschoten of bedreigd zijn. "Volgens de eerste elementen bleven beiden echter ongedeerd", aldus de politie in Nürnberg.

De verdachte vluchtte weg met zijn wagen, met een nummerplaat van het district Ansbach. De politie startte een grootscheepse zoekactie en riep de bevolking op informatie over de dader en zijn voertuig te melden. "De bestuurder is gewapend en maakt roekeloos gebruik van het vuurwapen", verklaarden de speurders. Korte tijd later werd gemeld dat de vermoedelijke dader is opgepakt. Zijn motief is nog onduidelijk.