Jules Verdin was niet voldoende beveiligd

De Belgische voetbalwereld is opnieuw in rouw. De negentienjarige Jules Verdin, voormalig jeugdproduct van Standard en STVV is overleden tijdens het bergbeklimmen in het Zwitserse Lauterbrunnen. Volgens de lokale politie in Bern was hij onvoldoende beveiligd.

De voetballer was in het Zwitserse Lauterbrunnen samen met een andere alpinist aan het klimmen op de berg Junfrau, maar kwam om een nog onduidelijke reden ten val. Hij was volgens de politie niet voldoende beveiligd en stortte tweehonderd meter naar beneden. Een helikopter kwam nog ter plaatse, maar de hulpverleners konden niets meer voor hem doen. Naast Verdin kwamen de afgelopen dagen nog drie andere personen om in het Zwitserse skioord.

Amerikaanse en Limburgse clubmaats in rouw

Jules Verdin werd geboren in het Limburgse Tongeren en voetbalde tijdens zijn jeugd bij onder meer STVV en Standard. Vorig jaar zakte hij af naar de Verenigde Staten om er te gaan studeren en te voetballen bij de universiteit Saint Leo Lions. Hij werd er meteen uitgeroepen tot beste nieuwkomer. De club zegt op haar website in rouw te zijn. “Jules was een uitzonderlijk getalenteerde voetballer die zeer geliefd was”, klinkt het. “Hij zal gemist worden.”