Dossier Griekse crisis

Australiër betaalt pensioen van Griek

De foto van Giorgos Chatzifotiadis die huilend onderuit zakte toen hij voor de vierde keer op rij geen pensioen kreeg, ging de hele wereld rond. De iconische beelden lieten ook de Australische James Koufos niet koud. Toen hij hoorde dat de man een oude vriend van zijn overleden vader was, besloot hij meteen in actie te schieten.

Koufos vroeg al zijn vrienden via Facebook om te helpen de man op te sporen. “Help ons deze man op te sporen! Hij is een oude schoolvriend van mijn overleden vader! Gap Finance en ik willen hem 12 maanden of langer zijn pensioen betalen, zolang als nodig is!” Hij wil de erfenis van zijn vader gebruiken om het pensioen van Chatzifotiadis minstens een jaar lang te betalen. Dat is volgens hem wat zijn vader gewild zou hebben.

Koufous heeft intussen het adres van de gepensioneerde gevonden, maar heeft tot nu toe nog geen contact gehad. hij heeft besloten om zelf naar Athene te reizen en zo het goede nieuws te brengen.

 Foto: AFP

I urge all my Facebook friends to please help us track this man even the journalists who wrote this or anyone out there...

Posted by James Koufos on Sunday, July 5, 2015