Jetair neemt schuld verdrinking op zich

De verzekeraar van Jetair erkent dat de touroperator een verantwoordelijkheid droeg bij de dood van een kind dat in juni 2011 verdronk in het zwembad van een Tunesisch hotel. Dat meldt La Dernière Heure.

"Europese Goederen- en Reisbagage Verzekeringsmaatschappij nv betwist de verantwoordelijkheid van nv Jetair niet, op basis van de wet van 1994", zo heeft een advocaat van de verzekeringsonderneming in zijn conclusies meegedeeld. De vermelde wet bepaalt dat de organisator van reizen verantwoordelijk is voor de goede uitvoering van het contract en voor feiten van nalatigheid door zijn werknemers en vertegenwoordigers. De verzekeringsmaatschappij stemt bijgevolg ook in met het betalen van een schadevergoeding. Er is een bedrag van 12.500 euro voorgesteld, maar volgens de advocaat van de moeder van het slachtoffer is de vergoeding niet hoog genoeg.

De elfjarige jongen verdronk vier jaar geleden in het zwembad van een Tunesisch hotel, toen hij aangezogen werd door de filterinstallatie. De moeder diende daarop een klacht in tegen Jetair, de touroperator die haar de reis had verkocht.