Hermès in opspraak door gruwelvideo

Een nieuwe onthulling van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) brengt luxehuis Hermès in een slecht daglicht. Een undercoverjournalist filmde de wantoestanden in verschillende fokkerijen waar Hermès krokodillen- en alligatorhuiden aankoopt.

De video toont de dieren die worden opgesloten in donkere en overvolle hokken, sommige alligators worden zelfs hardhandig – en zonder verdoving - afgemaakt met een mes in de nekwervels. Niet alle dieren sterven dan meteen, ze blijven nog minutenlang bewegen in de ijsbakken. En dat allemaal voor een Birkin-tas of een horlogebandje. In één Birkin-tas van 37.000 euro gaan trouwens drie krokodillenhuiden.

PETA hoopt na het naar buiten brengen van de beelden dat Hermès zal stoppen met het produceren en verkopen van producten die gemaakt zijn uit exotische huiden. Tot nu toe liet Hermès enkel verstaan dat het huiden gebruikt van boerderijen die zich aan alle internationale regels houden. Over het stoppen met produceren zwijgt het modehuis in alle talen.