Vliegtuig stort neer op woonwijk

In Indonesië is een militair vrachtvliegtuig kort na opstijgen neergestort op een woonwijk, in Medan, op het eiland Sumatra. Daarbij zijn 116 doden gevallen. Het vliegtuig, van het type C-130, zou rond 11u30 plaatselijke tijd opgestegen zijn van de luchtmachtbasis op Sumatra. Meteen daarna is het toestel neergestort. Dat gebeurde in Medan, een havenstad in het noorden van Sumatra.

Volgens een plaatselijke politiechef telde het vliegtuig 113 inzittenden. Het Indonesische leger liet eerder nog weten dat het toestel twaalf personen aan boord had: drie piloten, een navigator en acht technici. Op de grond zijn ook zeker drie mensen om het leven gekomen. Het toestel was om 12.08 uur plaatselijke tijd (05.08 uur GMT) opgestegen vanop een militaire basis en stortte amper twee minuten later, op vijf kilometer van de basis, neer, aldus nog een legerwoordvoerder.

Het vliegtuig zou bij de crash onder andere enkele gebouwen en een hotel hebben geraakt. Het is al de tweede keer dat Medan wordt getroffen door een vliegtuigramp. In 2005 stortte een toestel van de plaatselijke luchtvaartmaatschappij Mandala Airlines kort na het opstijgen neer in een dichtbevolkte zone. Minstens 150 mensen kwamen toen om het leven.