Den Haag: protest na dood Arubaan

Een 500-tal betogers heeft vanavond verzameld in Den Haag om hun frustratie te uiten tegen de politie. Aanleiding was de dood van een Arubaanse man tijdens zijn arrestatie. De politie moest de gemoederen bedaren en charges inzetten. 

Bij de demonstratie werd vuurwerk afgeschoten richting politie en vlogen de stenen in het rond. Een aantal betogers probeerde ook het politiekantoor binnen te dringen, maar daar zijn ze vooralsnog niet in geslaagd. De politie zetten een aantal charges in om de mensen aan te manen tot kalmte. 

Aanleiding voor de actie was de dood van een 42-jarige Arubaan tijdens zijn arrestatie. Afgelopen zondag werd Mitch Henriquez onwel tijdens vervoer naar het politiebureau, niet veel later overleed hij. Het openbaar Ministerie (OM) heeft twee verklaringen uitgebracht. “De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis.

Maandag bracht het OM een nieuwe verklaring naar buiten. “De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Wat er vervolgens gebeurde, wordt nader onderzocht.”