Toch Belgische dode bij aanslag in Tunesië

Eén van de vier Belgische gewonden van de aanslag in Tunesië is overleden. Ook haar echtgenoot ligt nog gewond in het ziekenhuis. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bevestigd aan VTM NIEUWS vanuit China. Twee andere vermiste Belgen zijn intussen ongedeerd teruggevonden.

Het lichaam van de vrouw moet nog naar Tunis gebracht worden voor een formele identificatie. Gisteren al raakte bekend dat twee Belgische koppels, uit Verviers en Namen, gewond waren geraakt bij de aanval op een hotel nabij Sousse.

Buitenlandse Zaken intussen ook nieuws van twee andere Belgen, een bejaarde vrouw en haar dochter, die in Frankrijk wonen. Zijn zijn intussen ongedeerd teruggevonden. In het hotel dat geviseerd werd, verbleven 51 Belgen.

Eerder zei de Tunesische premier Habib Essid al dat er Belgische slachtoffers vielen. Volgens hem is het merendeel van de slachtoffers afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. "Het merendeel van de doden heeft de Britse nationaliteit, zo meldde de premier. "Daarna komen de Duitsers, daarna de Belgen en daarna de andere landen", zo klonk het vannacht op een persconferentie.

Er werd verder ook melding gemaakt van Franse slachtoffers. Concrete cijfers van het aantal slachtoffers per land, werden niet gegeven. De premier deelde wel mee dat er 38 mensen om het leven kwamen bij de aanslag.