4 Belgen gewond bij aanslag in Tunesië

In de Tunesische badplaats Sousse heeft een gewapende man een aanslag gepleegd op het strand van twee hotels. Daarbij vielen zeker 37 doden en 36 gewonden. Bij de dodelijke slachtoffers zijn geen Belgen. Vier landgenoten raakten wel gewond. Met twee Belgen kon Buitenlandse Zaken nog geen contact maken.

De hele dag was er sprake van twee gewapende mannen, maar het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt dat nu tegen. “Er is geen officiële arrestatie van een tweede verdachte”, klinkt het. Op beelden was wel te zien dat één dader werd doodgeschoten door de politie.

Wapen verstopt in parasol

Volgens ooggetuigen opende hij kort na de middag het vuur op het strand. De omstandigheden waarin dat precies gebeurd is, zijn nog niet helemaal duidelijk. Zijn wapen had hij verstopt in een parasol, die hij ook vasthield. De man schoot zonnebaders een voor een dood en baande zich via het strand een weg naar het hotel. Er zou een vuurgevecht geweest zijn tussen de schutters en de veiligheidsdiensten van het hotel RIU Imperial Marhaba. Dat hotel ligt net als El Muradi Palm Marina vlakbij het strand waar de schutters het vuur openden.

Negatief reisadvies

Bij de slachtoffers zijn verschillende buitenlandse toeristen. Vier Belgen raakten gewond. Het gaat om twee koppels uit Namen en Verviers. In totaal waren er zo’n vijftig Belgen in de twee hotels.

Door de aanslag wijzigt Buitenlandse Zaken het reisadvies naar Tunesië. Alle reizen naar het land worden voortaan afgeraden. 

Crisiscentrum

Ongeruste familieleden en vrienden kunnen terecht bij het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken op het nummer 02/501.40.00.