Boston Bomber biedt excuses aan

Dzjochar Tsarnaev heeft zich verontschuldigd tegenover de slachtoffers van de aanslag op de marathon in Boston in 2013. Voor de eerste keer sinds de start van het proces nam hij het woord. "Ik heb spijt van de levens die ik genomen heb, voor het lijden dat ik veroorzaakt heb en voor de vreselijke schade die ik heb aangericht", zei Tsarnaev. "Ik bid tot Allah, om zijn genade te schenken aan zij die getroffen zijn door de aanslag en hun families. Ik bid voor jullie herstel."

Tsarnaev gaf toe dat hij de aanslag met zijn oudere broer uitvoerde. "Ik vraag Allah om genadig te zijn voor mij, mijn broer en mijn familie", klonk het nog. De formele uitspraak kwam nadat Tsarnaev midden mei al ter dood was veroordeeld door een volksjury.

Bij de bomaanslag, op 15 april 2015, kwamen drie mensen om en raakten meer dan 260 omstanders gewond. Tsarnaevs oudere broer Tamerlan kwam enkele dagen na de feiten om tijdens de achtervolging door de politie. De verdediging van Dzjochar betoogde tijdens het proces dat Tamerlan het brein was, en dat de jongere broer de doodstraf niet verdiende.

Bekijk ook: