Boko Haram blijft toeslaan

Twee vermoedelijke aanvallen van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram hebben 42 slachtoffers gemaakt. Dit zou gebeurd zijn begin deze week in het noordoosten van Nigeria.

“We hebben informatie ontvangen over aanvallen die werden geleid door gewapende mannen, die ervan worden verdacht deel uit te maken van Boko Haram, in twee dorpen, waarbij 42 doden vielen”, aldus de politie in in Biu, in de staat Borno. Het nieuws raakte pas vandaag bekend aangezien communicatie met de dorpen Debiro Biu en Debiro Hawul moeilijk is omdat ze zo veraf liggen.

Volgens een getuige die kon vluchten, vielen een dertigtal islamisten in pick-uptrucks en op moto’s Debiro Biu aan in de nacht van maandag op dinsdag. “Ze zijn gearriveerd en hebben het vuur geopend op het dorp, waardoor mensen weggevlucht zijn in de bossen.”

De gewapende mannen zouden 22 personen hebben vermoord die niet op tijd konden vluchten. Daarna zouden ze de dorpen hebben geplunderd. Maandag overdag vermoordden ze in Debiro Hawul al 20 mensen en staken ze woningen in brand.

Het is niet de eerste keer dat deze regio’s worden opgeschrikt door de bloedige taferelen van Boko Haram. Meer dan 100 mensen zijn reeds omgekomen de voorbije weken door aanslagen van de Nigeriaanse islamitische terreurorganisatie.