Bourgeois verliest bagage op weg naar China

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft koning Filip en koningin Mathilde vergezeld in China, waar het koningspaar op staatsbezoek is. Maar tijdens zijn reis is Bourgeois zijn bagage verloren. Hij beschikt nu alleen over één wit hemd, tot groot jolijt van Hilde Crevits (CD&V).

Toen Bourgeois in het Duitse Frankfürt moest overstappen op een vlucht naar China, werd duidelijk dat zijn bagage niet was aangekomen door een probleem met de vlucht vanuit Brussel. Ook de valiezen van zijn kabinetschef en zijn woordvoeder waren niet aangekomen.

Het nieuws zorgde voor enig leedvermaak bij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). In een tweet zei ze: “Een vers ‘white hemd’ voor minister-president Geert Bourgeois.” Waarmee Crevits ook de nodige zelfspot niet schuwde. Twee jaar geleden gaf Crevits tijdens een handelsmissie in het Amerikaanse Texas een speech in het Engels, maar toen ze niet op het woord ‘shirt’ kon komen, verwees ze naar het ‘white hemd’ van toenmalig minister-president Kris Peeters.