"Aanslag" in Graz: 3 doden, 34 gewonden

In het centrum van de Oostenrijkse stad Graz zijn minstens drie doden en 34 gewonden gevallen bij een vermoedelijke aanslag. Onder de slachtoffers is een jongetje van 4. Rond de middag reed een man in een terreinwagen met hoge snelheid in op voetgangers in een drukke winkelstraat. De binnenstad van Graz is afgesloten en de politie is massaal ter plaatse. Na zijn dolle rit zou de man nog voorbijgangers en politie bedreigd hebben met een mes.

Volgens het Oostenrijkse persagenstschap APA reed de man in een groene terreinwagen met een snelheid van zeker 100 kilometer per uur in op willekeurige voorbijgangers. Op het moment van de feiten was het erg druk in het stadscentrum van Graz. Nadat de wagen tot stilstand was gekomen, bedreigde de bestuurder van de wagen voorbijgangers met een mes. Toen de politie hem probeerde te arresteren, viel hij ook agenten aan. Uiteindelijk kon de man gearresteerd worden.

3 doden, 34 gewonden

Oostenrijkse media hadden het aanvankelijk over een vermoedelijke aanslag, maar uit de eerste vaststellingen van de politie zou het niet om een terreurdaad gaan. De verdachte is een 26-jarige man die psychische problemen zou hebben. Aanleiding voor zijn aanval zouden familiale problemen zijn.

De dodentol is intussen van twee naar drie dodelijke slachtoffers opgelopen. Daarnaast zijn 34 mensen gewond, waarvan 10 zwaargewond. Dat heeft gouverneur Hermann Schützenhöfer bevestigd. Eén van de gewonden vecht volgens de gouverneur nog voor zijn leven.

Burgemeester getuige

De burgemeester van Graz was getuige van het incident. Aan lokale media vertelde hij hoe hij de auto zag inrijden op de mensen. Hij riep de inwoners van zijn stad ook op aan familie en vrienden te laten weten dat ze in orde zijn.

Afbeelding: APA