Verstekeling sterft na val uit vliegtuig

Een verstekeling is donderdag uit een passagiersvliegtuig gesprongen toen het boven Londen vloog. Dat melden Britse media op gezag van de politie. Hij overleefde de val niet. Een tweede verstekeling is in Heathrow levend teruggevonden.

Een duo hield zich schuil onderaan een vliegtuig van British Airways (BA) toen het van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg naar de Londense luchthaven Heathrow vloog. Boven de Britse hoofdstad zou één van de twee naar beneden zijn gevallen Hij kwam op het dak van een kledingzaak in Richmond (zuidoost-Londen) terecht en overleed. De tweede overleefde de vlucht wel. Hij ligt ernstig gewond in het ziekenhuis maar zijn toestand is stabiel.

Een woordvoerder van BA zei dat de luchtvaartmaatschappij samenwerkt met de Britse politie en de autoriteiten in Johannesburg om dit "zeer zeldzaam voorval" uit te zoeken.

De vlucht van Johannesburg naar Heathrow duurt zowat twaalf uur en overbrugt een afstand van bijna 13.000 kilometer. De temperatuur op de vluchthoogte kan zakken tot -60 graden celsius.