Kritiek op Nutella schoffeert Italianen

Een uitspraak van de Franse minister van Ecologie Ségolène Royal is bij de Italianen in een verkeerd keelgat geschoten. Ze riep namelijk op om geen Nutella meer te eten, de bekende Italiaanse chocopasta die over heel de wereld wordt gegeten. Er zou namelijk te veel palmolie in zitten, een weinig milieuvriendelijk product.

De Italianen reageerden meteen verontwaardigd op de oproep van Royal. Haar collega-minister van Ecologie Gian Lucca Galetti kondigde meteen op Twitter aan dat hij als avondeten een boterham met Nutella zou eten.

Opmerkelijk genoeg reageerde ook Greenpeace op de uitspraak. Volgens de organisatie is een boycot van Nutella geen goede zaak, omdat het bedrijf Ferrero net zijn uiterste best doet om een duurzame toevoer van palmolie te realiseren.

Ook de first lady mengde zich op subtiele wijze in de discussie. Agnese Renzi koos op de wereldexpo in Milaan namelijk weloverwogen het eetstandje van Nutella om met haar dochter een heerlijke pannenkoek met de chocopasta te eten.

Niet veel later bood Royal haar excuses aan op Twitter. Ook erkende ze de moeite die Ferrero doet om zo veel mogelijk met duurzame palmolie te werken.