Ontsnapte tijger doodt man in Georgië

In de Georgische hoofdstad Tbilisi heeft een tijger die door de overstromingen dit weekend wist te ontsnappen uit de dierentuin, een man gedood en ook iemand verwond. De politie heeft het dier kunnen doden.

Eerdere berichten spraken over een leeuw die de man zou hebben gedood, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt nu dat het om een van de ontsnapte tijgers gaat. Het dier viel de mensen aan op een plein vlakbij de dierentuin van waaruit ze dit weekend ontsnapten.

Bij de grote watersnood raakte de dierentuin in Tbilisi zwaar beschadigd. Verschillende dieren verdronken, maar anderen ontsnapten nadat hun kooi werd vernield. Nijlpaarden, beren, leeuwen en tijgers doolden vervolgens rond in de hoofdstad. Enkele dieren konden snel worden gevat of werden gedood, maar anderen bleven uit het vizier en zorgden voor heel wat angst in de hoofdstad.

Gisteren communiceerde de Georgische eerste minister dan dat alle dieren waren gevangen of gedood. Dat bleek vandaag niet te kloppen. Het is dan ook nog niet zeker of nu alle roofdieren van de straat zijn.