Dodentol MERS-virus loopt weer op

De dodentol van het MERS-virus in Zuid-Korea loopt opnieuw op. Al twintig mensen zijn er aan overleden en er zijn ook acht nieuwe besmettingen gemeld.

Sinds de uitbraak van het virus, dat voor ernstige longinfecties zorgt, zijn al 158 mensen besmet. De verspreiding van het virus is wel aan het afnamen. De laatste tijd raken minder mensen besmet. Zo’n 6.500 Zuid-Koreanen leven wel in quarantaine.

Er bestaat nog geen vaccin tegen het virus. In twee Zuid-Koreaanse ziekenhuizen zou er wel worden gewerkt aan een experimenteel medicijn. Wie besmet raakt met het virus, heeft 35 procent kans dat hij daaraan overlijdt. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Gezondheid is het wel zo dat negentig procent van de mensen die gestorven zijn aan het virus al gezondheidsproblemen hadden toen ze ermee besmet raakten.

Gisteren raakte ook bekend dat in Duitsland een 65-jarige man is overleden aan het MERS-virus. Hij zou dat hebben opgelopen in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij werd besmet door een kameel.