Belg opgepakt voor stalken zingende non

In Italië is een 42-jarige Belg veroordeeld omdat hij de zingende non Christina Scuccia een jaar lang heeft lastiggevallen. De 26-jarige Scuccia won vorig jaar de Italiaanse versie van The Voice. Sindsdien was de man stapelgek van haar. Toen hij begin deze maand aan het klooster in Milaan stond, werd hij opgepakt.

De man zocht zowat een jaar geleden via Facebook voor het eerst contact met de non. Hij stuurde haar echter zoveel berichten dat de vrouw naar de politie trok en een klacht indiende wegens stalking. Het profiel van de man werd geblokkeerd, waarop hij naar Italië reisde om haar op te zoeken. Hij zou toen vanop grote afstand geprobeerd hebben een foto van haar te nemen.

Begin deze maand liep het echter mis. De man werd opgepakt aan het klooster in Milaan, waar Christina verblijft. Een van de andere nonnen had hem herkend en naar de politie gebeld.  Hij zei dat hij enkel een selfie wilde maken, maar ook de rechter in Milaan geloofde daar maar weinig van. De man is het land uitgezet en mag nooit meer een voet op Italiaanse bodem zetten.